0

Viikon verkkokysely: Ajokortti ei enää kelpaa vahvaan tunnistautumiseen — onko sinulla henkilökortti?

Vuoden alusta lähtien ajokortti ei ole enää kelvannut henkilöllisyyden varmistamiseen vahvaa sähköistä tunnistautumista vaativissa asioissa. Esimerkiksi verkkopankkitunnusten hankkimiseen ja teleyritysten mobiilivarmenteisiin vaaditaan joko passilla tai henkilökortilla tunnistautumista.

Onko sinulla henkilökortti? Jos ei ole, niin aiotko hankkia sellaisen? Vastaa viikon kysymykseen ja kerro mielipiteesi aiheesta.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Onko sinulla henkilökortti?

 • Ei. (70%, 50 ääntä)
 • Kyllä. (30%, 21 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 71

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Ajokortti ei enää kelpaa vahvaan tunnistautumiseen — onko sinulla henkilökortti?

 • 4.1.2019 at 15:17
  Permalink

  Ulkomailla en käy (säästän luontoa) ja äänestämässä sekä Postissa kelpaa ajokortti, joten en maksa kallista lisäveroa valtiolle.

 • 6.1.2019 at 10:32
  Permalink

  Oli lehtijuttuja aiheesta ja nyt vielä tällainen kysely. Turhaa hössötystä ja hysterian lietsontaa, sillä hyvin harvassa on paikat missä ajokortti ei kelpaa tunnistautumiseen.

 • 9.1.2019 at 08:41
  Permalink

  Aion hankkia henkilökortin passin ja ajokortin rinnalle, koska se mahtuu näppärästi rahapussiin ja voi olla mukana kaiken aikaa. En jaksa koittaa arvailla, missä asiayhteydessä milloinkin tarvitaan vahvaa tunnistautumista. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin palvelun tarjoaja voi siitä itse päättää. Aika ikävää olisi, jos sitten jossain luukulla tunnistautuminen ei onnistuisikaan. Minä en ainakaan passia halua mukanani kuljetella kuin pakon edessä.
  Kerranhan se vaan kirpaisee, eiköhän kortti ole sitten voimassa niin pitkään kuin sitä tarvitsen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Lomailetko Suomessa vai ulkomailla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä