0

Talvimyrsky aiheutti sähkökatkoja myös Luumäellä — tilanne pysyi hallittuna ja katkot selvitettiin nopeasti

Aapeliksi ristitty talvimyrsky ei aiheuttanut Luumäellä suuria vahinkoja. Aamulla noin 200 taloutta oli ilman sähköä Lakkalan, Hietamiehen, Sarkalahden, Niemelän ja Juurikkalan kylien alueella kunnan Kouvolan puoleisella reunalla. Aamuyhdeksään mennessä sähköttömien talouksien määrä oli pudonnut 126:een ja kello 10.15 sähköittä oli enää kolme taloutta Kannuskoskella. Puolilta päivin sähkökatkoja esiintyi Suoknuutin, Liirin ja Hermusen kylien alueella, joissa sähköttömien talouksien lukumäärä oli muutamia kymmeniä. Kello 16 jälkeen katkoja ei ole enää esiintynyt.

Pelastuslaitos ei ole tiedottanut myöskään isommista ongelmista tieliikenteessä.Savitaipaleentiellä auto oli ajautunut keskiviikkoaamuna ojaan, mutta Pelastuslaitoksen saapuessa tarkistamaan tilannetta, paikalta ei löytynyt ketään.

Suomeen aamuyöllä saapunut talvimyrsky nostatti Selkämerellä hirmumyrskylukemia ja kovin mitattu tuulenpuuska puhalsi 41 metriä sekunnissa, mikä on Ilmatieteenlaitoksen mukaan mahdollisesti kovin Suomessa koskaan mitattu lukema. Aamulla vailla sähköä oli noin 60 000 taloutta Länsi-, Keski- ja Itä-Suomessa.

Kymenlaakson sähkö kehottaa asiakkaitaan ilmoittamaan mahdollisista vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Myrskyn ennakoidaan laantuvan iltapäivän ja illan aikana.

LUUMÄEN LEHTI
toimitus@luumaenlehti.fi

Päivitetty 2.1. klo 9.04: Päivitetty sähköttömien talouksien lukumäärä.
Päivitetty 2.1. klo 9.15: Lisätty tieto ojaan ajaneesta autosta.
Päivitetty 2.1. klo 10.15: Lisätty tieto sähkökatkojen saamisesta hallintaan.
Päivitetty 2.1. klo 12.10: Päivitetty uudet sähkökatkot.
2.1. klo 16.57: Päivitetty tilanne normaaliksi.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pesetkö mattoja järvessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä