0

Lukijan mielipide: Ensimmäinen maksullinen ääni selvisi sotesoppaan

Kansanedustaja Markku Pakkanen uhkasi äänestää sotelain uudistusta vastaan, jos ensihoidon helikopteria ei saada Uttiin. Vakava uhkaus helikopterin sijoituspaikasta. Äänestyksen hinnaksi tullee helikopteri ja siihen kaikki tarpeelliset rakennukset ja hallintojärjestelyt, noin 27 miljoonaa euroa. Minusta kova pyynti äänestä.

Pekka Puska yritti jo aikaisemmin samaa. Pyynti oli päivystävä keskussairaala Vaasaan. Puska puhuttiin ympäri, ei kestänyt kantti asian hoitamiseen. Asiantuntemuksesta ei ollut puutetta, mutta näissä kisoissa on asiantuntemus ja osaaminen hylätty ja kuoppaan laitettu.

Puska oli yksin, vaan Pakkasella on kaksi ministeriä taustapiruina. Toinen osallistui päätökseen Utin puolesta, toinen oli poissa kokouksesta. Olin vahvassa uskossa helikopterin tulevan palvelemaan Etelä-Karjalaa, mutta kone pääkaupunkiseudulle siitä tulee. Parikkalassa ei ole palvelua, koska Utista ei kone sinne yllä. Sama koskee Savonlinnaa ja Varkautta.
Katellaan kuinka sotesopalle käy.

PENTTI SALENIUS
Luumäki

Kirjoittaja on Luumäen kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja (sd.).

Päivitetty 3.1. klo 10.44: Korjattu kansanedustaja Pakkasen etunimi.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

6 kommenttia aiheesta “Lukijan mielipide: Ensimmäinen maksullinen ääni selvisi sotesoppaan

 • 29.12.2018 at 17:47
  Permalink

  Hyvä että tulee kopteri Uttiin. Lappeenrannan kenttä voi kansalaisaloitteen jälkeen loppua äkkiä, kun kaiken lopettajia tässä maassa piisaa. Media hännystelee näitä kieltäjiä täysin, kuten ilotulite käyttökielto osoittaa.

 • 30.12.2018 at 06:38
  Permalink

  Masi
  Lentokentistä en tiedä ja kaikkea räjähtävää kierrän kaukaa (siskon pojalta meni sormet). Lääkärihelikopterille suunniteltiin paikkaa ja kenttää keskussairaalan parkkitalon katolle, joka oli tulossa polin ja tien väliin. Kaupunki pisti hanttiin ja viisaasti levensi tien ja Eksote teki parkkihallin toiseen paikkaan. Nyt satavarmasti tehdään helikopterin kenttä viisaasti lähelle ensihoidon tehokasta osaamista.
  Eksotelle Utti-ratkaisu tuo ongelmia maakunnan pohjoispään ensihoidon järjestelyissä. Parikkalassa mennään pahassa paikassa tuurilla. Vantaalle Utista keretään.
  Ystävyydellä Pena

 • 30.12.2018 at 09:49
  Permalink

  Ja eikö se olisi ollut maksullinen ääni jos se olisi ollut Lappeenrannan puolella??

  Taas se eteläkarjalainen ahneus ja itsekeskeisyys. Kaikki mulle, minä minä. Se tarve omistaa ja omia kaikki on ihan sairasta, samaa käytöstä näkee monessa muussakin asiassa täällä. Sen kopterin tarkoitus EI OLE palvella ainoastaan Etelä-Karjalaa vaan koko Kaakkois-Suomea. Miksi jauhetaan tuota Parikkalaa? Kuinka monta asukasta siellä on ja kuinka useasti on ollut tarvetta nopealle kyydille Helsinkiin? Ei kukaan kymenlaaksolainen jauha samaa, koska siellä tajutaan yhteinen hyvä, ei vain oma. Kopterin sijaintipaikka on oltava siellä missä se laajimmin palvelee ihmisiä, ei siellä missä se palvelee ainoastaan Etelä-Karjalaa (ja Venäjää).

  Kouvolassa/Utissa on valmis helikopteritoimintapohja, helikopteriasentajakoulutus, Patrian korjaushalli vieressä, ja keskeisin sijainti. Mitä Lappeenrannassa on muuta kuin pölypalloja tyhjällä kentällä? Haluaminen ja itsekkyys ei ole oikea syy päättää asiaa minkä tarkoitus on palvella mahdollisimman montaa, ei vain eteläkarjalaisia. Kyseessä ei ole mikään politiikka ja maksettu ääni vaan mahdollisimman monen hengen mahdollistava palvelu.

 • 30.12.2018 at 15:04
  Permalink

  Pakkanen ehtii muuttaa ääntään kevään aikana. Katsellaan, miten sote-soppa etenee. Kansalaisaloite tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämiseksi keräsi syksyyn mennessä 50 000 vaadittavaa kannatusilmoitusta ja on edennyt eduskunnan käsiteltäväksi. Minä toivon sen hyväksymistä koko sydämestäni.
  Saleniuksen Pena

 • 31.12.2018 at 05:51
  Permalink

  Kyllä nyt Savonmailla iloitaan, kun kuulevat että oikein Luumäellä asti kannetaan huolta heidän ilmojen kautta saatavista terveyspalveluista. He ovat tietysti hipi hiljaa siitä, että Kuopion lääkärihelikopteri ehtii maakunnassa aikkaan kuin paikkaan reilussa vartissa – ties vaikka Luumäeltä sympatian lisäksi heruisi heille muutakin hyvää.

 • 22.1.2019 at 16:05
  Permalink

  Pienestä yhdestä äänestä kiinni peli on ennustukseni mukaan tosi kova.
  100 puolesta, 99 vastaan?
  Kokoomuksen Elina Lepomäki ja Susanna Koski ovat jo aiemmin ilmoittaneet äänestävänsä sote-uudistusta vastaan. Kun otetaan huomioon, ettei eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) osallistu äänestyksiin, etukäteen arvioituja puolesta äänestäjiä on 100 ja vastaan äänestäviä 99. Tuolla ei hallitus uskalla lähteä äänestämään eduskunnassa isossa salissa. Arvelee Pena, terkkuja kaikille.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Lomailetko Suomessa vai ulkomailla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä