0

Kolumni: Kiitti älysti

Pienen lapsen kasvaessa ruokapöydästä kuuluu helposti sanat ”mikä unohtui”. Tuo kaivattu sana on tietysti kiitos.
Kiitollisuus on elämässä hienoja asioita, joita ihminen voi oppia. Toisaalta kiitollisuus ei kuitenkaan synny käskemällä.

Elämässäni olen kohdannut monia kiitollisia ja elämäänsä tyytyväisiä ihmisiä.

Olen myös tavannut monia, joiden käyttäytyminen kertoo katkeruudesta ja pettymyksistä elämän matkan varrella. Kun heitä on oppinut tuntemaan, en ole huomannut eroa heidän ulkonaisen menestymisen suhteen.

Kiitollisuus ei siis riipu omaisuuden ja tavaroiden määrästä eikä myöskään muunlaisesta taloudellisesta menestymisestä. Monien vaikeuksienkin keskellä elää paljon kiitollisia ihmisiä ja päinvastoin.

Kiitollisuus on ehkä erityisesti asenne elämään. Elämän perusturvallisuus tuo kiitollisen mielen, vaikka kaikki ei aina olisikaan hyvin.

On aikoja jolloin kotona kiitosta sai vain kaivata. Kun lapset kasvavat aikuisuuteen onkin tilanne onneksi toisin.
Kun saa kuulla jokaisen ruokailun jälkeen, jokaisen autokeikan jälkeen vilpittömän sanan kiitos ja vieläpä ilman käskemistä kyllä tulee hyvä ja kiitollinen mieli.

Ehkä kiitollisen mielen takana on kokemus siitä että kaikki elämässämme ei ole itsestään selvyyksiä. Elämä on kaikessa moninaisuudessaan suurta lahjaa.

Lauluntekijä sanoi sen, ”päivääkään en vaihtaisi pois”. Joillakin raskaan elämän keskeltä löytyy paljon päiviä ja ajanjaksoja joista mielihyvin olisi luopunut.

Luumäellä sain palvella 19 vuotta. Kiitos tästä.

Sain kulkea monissa hetkissä, joissa on mukana syvä kiitollisuus johdatuksen kokemisesta elämässä.

Meitä ovat kantaneet suuremmat käsivarret. Tässäkään ei ole sillä väliä onko kysymys elämän syntymisen ihmeestä, rakkauden juhlasta tai jäähyväisten hetkestä. Meillä on aina myös aihetta kiitokseen.

Kiitti älysti.

Kirjoittaja on eläkepäiviensä viettoon vapaiden kautta siirtynyt Luumäen seurakunnan kirkkoherra.

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Luumäen Lehden ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Äänestätkö europarlamenttivaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä