Kärkikolmiot palasivat Taavetin keskustaan — Linnalantien, Riihitien ja Marttilantien tasa-arvoistamista pidettiin vaarallisena ratkaisuna

Taavetin keskustaan Riihitien, Marttilantien ja Linnalantien risteykseen on palautettu alkuperäiset väistämisvelvollisuudet. Kärkikolmiot asetettiin paikoilleen Riihitielle ja Marttilantielle aikaisin tänä aamuna. Nyt Linnalantietä ajavat ovat etuajo-oikeutettuja ja sivusta tulijat väistämisvelvollisia.

Risteys ehdittiin muuttaa tasa-arvoiseksi viime viikolla Linnalantien tietöiden yhteydessä, mutta muutoksesta ei tiedotettu etukäteen. Kunnan edustajat päätyivät pikaisissa neuvotteluissa yhdessä poliisin sekä Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ely) kanssa palauttamaan alkuperäiset väistämisjärjestelyt nopealla aikataululla. Ely teki asiassa ratkaisun, sillä Linnalantie on toistaiseksi elyn hallinnassa.

— Meillä ei ollut muutoksesta mitään etukäteistietoa, Luumäen liikenneturvallisuustyöryhmän puheenjohtaja, kunnanrakennusmestari Juha Inkilä vahvistaa.

Neuvotteluissa katsottiin, että uusi, tasa-arvoinen risteysjärjestely on omiaan aiheuttamaan vaaratilanteita.

— Risteys olisi ollut ainoa ilman kärkikolmioita oleva risteys Linnalantiellä. Lisäksi meillä on paikallisten asukkaiden lisäksi paljon kesäasukkaita eikä heillekään olisi saatu asiasta tietoa, Inkilä huomauttaa.

6 kommenttia aiheesta “Kärkikolmiot palasivat Taavetin keskustaan — Linnalantien, Riihitien ja Marttilantien tasa-arvoistamista pidettiin vaarallisena ratkaisuna

 • 8.11.2018 at 11:32
  Permalink

  En oikein ymmärrä perustelua ”Muutoksesta ei ennätetty tiedottaa etukäteen”. Eikös autoa kuulu kuljettaa liikennesääntöjen mukaan ja siihen kuuluu se, että seurataan liikennemerkkejä. Ei muistakaan vastaatulevista tai poistetuista liikennemerkeistä lähetetä ennakkotiedotetta.

 • 8.11.2018 at 13:18
  Permalink

  Hyvä, että turvallisempi vaihtoehto palautettiin!

 • 9.11.2018 at 01:31
  Permalink

  Nykyään tuntuu olevan vallalla, että ns. ylemmät tahot tekevät erilaisia pakkoratkaisuja, jotka sitten runnotaan kiireellä läpi, vaikka niissä ei olisi järjen hiventäkään. Luotetaan vain siihen, että kyllä alamainen kansalainen sitten uuteen tilanteeseen tottuu ja alistuu sekä viimekädessä maksaa näiden käyttökelvottomien päätösten seuraukset. Ja sellaista asiaa kuin ”tiedotus” ei tunnu näillä tahoilla olevan useimmiten valintavakassa ollenkaan?
  Linnalantien kärkikolmioiden poistamisesta olisivat hyötyneet lähinnä vain peltikorjaamot. Lisäksi tilanne olisi työllistänyt paljon myös terveysalan ihmisiä sekä vakuutusyhtiöitä, poliiseista puhumattakaan.
  Tällä kertaa järki voitti ja ely-keskus otti lusikan kauniiseen käteen. Kiitokset tästä tilanteen normalisoinnista ja palauttamisesta talonpoikaisjärkeä käyttäen turvallisempaan loppuratkaisuun kuuluvat poliisille, Luumäen kunnan edustajille, Luumäen Lehdelle – asian näkyvästä esilletuomisesta sekä ns. yleiselle mieleipiteelle.

 • 10.11.2018 at 10:27
  Permalink

  Eipä enää se 0,7 kertaa viikossa tilastoennätyskään yllätä yhtään.

 • 14.11.2018 at 18:55
  Permalink

  Kolmioita tai ei, vaaratilanteita ollut ja tulee olemaan, kuskien vanhetessa. Kirkonmäellä ei osata ajaa, ei edes nuoremmat, eikä tunneta merkkejä, vaikka kolmiot olleet iät ja ajat. Siellä on myös lisäkilvet alla, jotka eivät asiaa paranna. On ihme, ettei ole pelti kolissut.

 • 18.11.2018 at 07:07
  Permalink

  Miksi kirkonmäelle tuli kolmiot lisämerkein joka suunnasta? Hämmentää vain ennestään autoilijoita ja tilanteet pysyy ennallaan/pahenee. Ehdotan: Kaikki kolmiot pois ja Hirvikalliontien suunnasta STOP-merkki! Sieltäpäin tulevat nimenomaan eivät noudata kolmiota.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Yllättikö eduskuntavaalien tulos?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä