Viikon verkkokysely: Tiedätkö kuka väistää ja ketä tasa-arvoisessa risteyksessä — sujuuko ajo luontevasti?

Taavetin keskustassa sijaitsevan Linnalantien, Riihitien ja Marttilantien risteyksen väistämisvelvollisuudet ovat muuttuneet viikon sisällä kahdesti. Aikaisemmin Linnalantielle sivusta tulevilla oli kärkikolmion osoittama väistämisvelvollisuus, mutta marraskuun alussa kolmiot poistettiin ja risteyksestä muodostui sen myötä tasa-arvoinen. Ratkaisusta ei tiedotettu etukäteen kuntaan tai kuntalaisille, joten pikaisella päätöksellä kärkikolmiot palautettiin paikoilleen torstaiaamuna 8. marraskuuta ja väistämisvelvollisuus palasi entiselleen.

Useimmat tietävät, että tasa-arvoisessa risteyksessä vasemmalta tuleva on velvollinen väistämään samaan aikaan risteysalueelle oikealta saapuvaa ajoneuvoa. Jos kaikista neljästä suunnasta tulee ajoneuvo yhtä aikaa, on ajojärjestys ratkottava kuljettajien kesken.

Koetko osaavasi käytännössä ajaa tasa-arvoisessa risteyksessä vai joudutko kenties miettimään, kenen vuoro on kulloinkin? Pidätkö tilannetta täysin luontevana vai pyritkö peräti välttelemään ajamista tasa-arvoisen risteyksen kautta? Vastaa viikon kysymykseen ja kerro ajatuksiasi.

Päivitetty 8.11.2018 klo 11.27: Kerrottu, että väistämisvelvollisuudet palautettiin ennalleen Taavetin keskustassa.

Osaatko ajaa tasa-arvoisessa risteyksessä?

 • Kyllä. (92%, 97 ääntä)
 • Ei. (8%, 9 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 106

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Viikon verkkokysely: Tiedätkö kuka väistää ja ketä tasa-arvoisessa risteyksessä — sujuuko ajo luontevasti?

 • 8.11.2018 at 08:33
  Permalink

  Miten tämä uudistus parantaa koululaisten ja pyöräilijoiden turvallisuutta??!!!

 • 8.11.2018 at 10:31
  Permalink

  ”Tasa-arvoinen risteys” on varmasti ollut kunnallistenpäättäjien mieleen tasa-arvo agendan levittämisessä, huomaan. Nimittäin, ”tasa-arvoinen risteys” on kaikista mahdollisista risteys- ja väistämisvelvollisuuden muodoista se tyhmin. Neljästä suunnasta samaan aikaan lähestyessä tukosta tulee muodostumaan. (No niinhän tuossa leipätekstissäkin lukee, mutta olen jo huvittuneena purnannut sitä ajatusta jonkin aikaa ominaan). Onnea Taavetti! Ps. nykyään pyrkivät jopa Haminassa noista vähitellen eroon, asentamalla kolmioita tai jopa muuttamalla liikenneympyröiksi.

 • 8.11.2018 at 14:38
  Permalink

  Onneksi sentään päättäjät tulivat viime metreillä järkiinsä. Harmi, ettei kukaan muutoksen tekijöistä tajunnut informoida paikallislehden toimitusta viimeisimmästä muutoksesta. Paikallislehti on kuitenkin kuntalaisten tiedonvälityksen ykkönen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Yllättikö eduskuntavaalien tulos?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä