Saatko ajan lääkärille riittävän nopeasti?

Hoitoonpääsy on elokuun lopun tilanteen mukaan parantunut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella. Kiireettömään erikoissairaanhoitoon pääsee Etelä-Karjalassa keskimäärin 23 päivässä, mikä on nopeinta koko Suomessa. Myös kiireetön hoitoonpääsy terveys- ja hyvinvointiasemille on parantunut.

Luumäen hyvinvointiasemalla kiireettömän lääkäriajan sai elokuun lopussa 15 päivän päähän. Hammaslääkärin aikaa joutui odottamaan 18 päivää. Hoitajille aikoja sai muutamassa päivässä.

Koetko sinä pääseväsi lääkärinhoitoon riittävän nopeasti? Vastaa viikon kysymykseen ja kerro ajatuksiasi ja kokemuksiasi.

Lue tarkemmin aiheesta 18. lokakuuta Luumäen Lehdestä.

Pääsetkö lääkärinhoitoon riittävän nopeasti?

 • Kyllä. (75%, 55 ääntä)
 • Ei. (25%, 18 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 73

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Saatko ajan lääkärille riittävän nopeasti?

 • 23.10.2018 at 15:21
  Permalink

  Pääsen lääkäriin aina ajallaan, koska käytän yksityislääkäriä. Ei tulisi mieleenkään lähteä mihinkään terveyskeskuksiin arvuuttelemaan vaivojani ja odottelemaan, milloin pääsen lääkärin vastaanotolle.

 • 24.10.2018 at 08:15
  Permalink

  Jos olet henkihieverissä, niin hoitoonpääsy kyllä toteutuu ripeästi. Mutta tavallisissa vaivoissa joudut ensin hoitajan ristikuulusteluun, joka sitten päättää, ettei sinua mikään oikeastaan vaivaakaan, vaikka tuntisit itsesi kuinka sairaaksi. Ja jos sitten onnistut pääsemään lääkärin pakeille, niin se vaivasi luokitellaan ei-kiireelliseksi ja saat sen ajan johonkin kuukauden päähän, jolloin oletkin jo tervehtynyt. Kyllä jokaisen pitäisi päästä oikotietä lääkäriin, jos kerran olo on huono.

 • 24.10.2018 at 09:37
  Permalink

  Äkillinen vika silmässä. Jonotusaika lääkäriin 15 minuuttia, ei kiireellisenä silmälääkärin tutkimukseen 5 viikkoa ja siitä leikkausoperaatioon 4 viikkoa. Mielestäni vähintäänkin hyvä arvosana.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Yllättikö eduskuntavaalien tulos?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä