0

Tulevatko jouluun liittyvät tavarat liian aikaisin kauppojen hyllyille?

Jouluun on vielä yli kaksi kuukautta aikaa, mutta kaupat varustautuvat jo täyttä häkää joulusesonkiin. Hyllyjen täytteeksi on tuotu joulusuklaita ja muuta jouluista tavaraa, vaikka päivisin on vielä reilusti lämpöasteita eikä talvi näytä saapuvan.

Alkaako joululumyynti mielestäsi liian aikaisin vai kuulutko enemmänkin siihen ihmisryhmään, joka aloittaa jouluvalmistelut ja lahjahankinnat hyvissä ajoin? Ärsyttävätkö joululaulut kauan ennen itse juhlaa vai saatko niistä paremminkin hyvän ja juhlavan mielen?

Vastaa viikon kysymykseen ja kerro näkemyksesi.

Alkaako joulukauppa liian aikaisin?

 • Kyllä. (79%, 89 ääntä)
 • Ei. (21%, 24 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 113

Loading ... Loading ...

6 kommenttia aiheesta “Tulevatko jouluun liittyvät tavarat liian aikaisin kauppojen hyllyille?

 • 12.10.2018 at 14:38
  Permalink

  Ei todellakaan. Itse olen niin jouluihminen. Itsellä alkaa jouluvalmistelut marraskuun alussa ja joulu kestää aina helmikuun loppuun asti.

 • 12.10.2018 at 17:58
  Permalink

  Mikä ihmeen pakko niitä hyllyjä on kenenkään tutkia. Tekopirteät joululaulut saisi jättää joulunakin soittamatta. Joulukinkun ostaisin ja söisin vaikka heti, jos vaan jostakin löytäisin.

 • 14.10.2018 at 20:32
  Permalink

  Lokakuussa joulusuklaat hyllyihin on tarpeetonta. Siinä vaiheessa kun oikeasti alkaa lahjojen osto (marraskuussa aikaisintaan) on suklaahyllyssä kaikki ulkomaalaiset oksennukset enää jäljellä.

 • 15.10.2018 at 09:10
  Permalink

  Turhuuden markkinat, jotka pitenevät vuosi vuodelta. Vievät maun koko joululta ja sen alkuperäiseltä sanomalta.

 • 16.10.2018 at 15:39
  Permalink

  Olen kyllä jouluihminen henkeen ja vereen, mutta silti liian aikainen krääsäkauppa ärsyttää. Teen itse paljon lahjoja ja aloitan jouluvalmistelut hyvissä ajoin, mutta se on eri asia kuin kaupallisen joulun aloitus jo syyssateilla.

 • 17.10.2018 at 08:51
  Permalink

  Suklaa on ihanaa, mikä vika siinä on, että kaupoissa on parempi valikoima? Ei haittaa, vaikka paketti näyttää jouluiselta, maku on silti se, mikä ratkaisee. Odotan kovasti lempijoulusuklaatani.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Lomailetko Suomessa vai ulkomailla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä