0

Hilkka Mattilan kirjojen aineistoja pääsee tutkimaan Luumäen pääkirjastossa

Kaksi Väliväylän uittohistoriaan pohjautuvaa kirjaa julkaisseen Hilkka Mattilan perikunta halusi, että hänen kokoamansa laaja aineisto valokuvineen ja haastatteluineen pääsee yleishyödylliseen käyttöön. Aineisto, toistakymmentä mappia, on nyt luovutettu Luumäen pääkirjastoon osaksi kotiseutukokoelmaa. Aineistoa voivat tutkia myös aiheesta kiinnostuneet yksityishenkilöt.

Mattila julkaisi vuonna 2010 teoksen Höyryjen matkassa – Saimaan sisaren Kivijärven vesillä. Neljä vuotta myöhemmin höyrylaivojen historiaan perustunut teos sai jatkoa. Vuonna 2014 ilmestyneessä Tukkien matkassa – Väliväylällä Karjalasta Kymenlaaksoon kertoo eläviä tarinoita tukkilaiselämästä 116 kilometrin mittaisella Väliväylän reitillä.

Lue lisää aiheesta 5. lokakuuta ilmestyneestä Luumäen Lehdestä.

Viikon kysymys

Lomailetko Suomessa vai ulkomailla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä