0

Pitäisikö Luumäeltä löytyä uimahalli?

Sampsa Hakala kirjoittaa parhaillaan Uimahallit Suomessa -nimistä kirjaa ja kartoittaa uimahallien käyttäjien kokemuksia. Luumäellä uintimahdollisuuksia tarjoavat Palvelukeskus Mäntykoti ja Hotelli Salpa, mutta varsinainen uimahalli kunnasta puuttuu.

Luumäki on panostanut sisä- ja ulkoliikuntapaikkoihin, mutta uimahalli kunnasta vielä puuttuu. Lähimmät hallit löytyvät Savitaipaleelta ja Lappeenrannasta.

Pitäisikö sinun mielestäsi Luumäeltä löytyä oma uimahalli? Vastaa viikon kysymykseen ja jätä kommenttisi. Kerro, käytkö harrastamassa uintia ulkopaikkakunnilla tai riittävätkö kunnassa jo olemassa olevat altaat sinun tarpeisiisi.

Lue 4. lokakuuta Luumäen Lehden mielipidesivulta Sampsa Hakalan kirjoitus.

Tarvittaisiinko Luumäellä uimahallia?

 • Kyllä. (61%, 104 ääntä)
 • Ei. (39%, 66 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 170

Loading ... Loading ...

11 kommenttia aiheesta “Pitäisikö Luumäeltä löytyä uimahalli?

 • 3.10.2018 at 23:59
  Permalink

  Luumäellä on loistavat mahdollisuudet uida luonnonvesissä. Talviuimareillekin taitaa löytyä uimapaikkoja ja jos nämä talvet tästä lämpenevät, on talviuinti entistä helpompaa.

 • 4.10.2018 at 20:14
  Permalink

  Ehdottomasti pitäisi. Mäntykodissa onnettomat aukioloajat päivätöitä tekevälle. Ei sovi myöskään lapsiperheille kylmän veden ja lasten altaan puuttumisen takia. Käyttöä olisi monta kertaa viikossa. Tällä hetkellä käymme Savitaipaleella tai Lappeenrannassa.

 • 5.10.2018 at 06:12
  Permalink

  Mäntykodissa ja Salpassa saa monesti uida yksinään.

 • 5.10.2018 at 13:52
  Permalink

  Kyllä pitäisi. Mäntykodilla kylmä vesi ja lasten allas puuttuu, eli ei palvele varsinkaan lapsiperheitä. Käyttöä olisi säännöllisesti, tällä hetkellä käymme Savitaipaleella uimassa.

 • 6.10.2018 at 11:50
  Permalink

  Ei kannata rasittaa kunnan taloutta uima-allashankkeella/nykyisen ylläpidolla. Uintimahdollisuuksia on kesäisin luonnonmaisemissa. Talvisin, jos on suuri halu uida voi sen tehdä esimerkiksi Lappeenrannassa, missä muutkin alan harrastajat käyvät, sillä nykyinen allas on liian pieni kilpauintiharjoitteluun.

 • 6.10.2018 at 17:35
  Permalink

  Kyllä ehdottomasti pitäisi, perheemme oli tätä mieltä vuosia sitten, kun liikuntahallia suunniteltiin. Uimahallia on kaivattu vuosikaudet, nyt olemme käyneet Lappeenrannassa ja Mäntykodin aikataulut eivät sovellu meille. Olisi mukava käydä lastenlasten kanssa uimassa omalla kylällä jos olisi uimahalli lastenaltaineen.

 • 7.10.2018 at 10:20
  Permalink

  Lappeenrantaan hyvä ja nopea tie ja siellä monta uimahallia. Onko kesäisin käyttöä paljon? Sanoisin, et ei ole. Kunnan rahat parempiin investointeihin. Esim. Huonokuntoisiin ja kesällä hoitamattomiin sorateihin lisäavustuksia.

 • 8.10.2018 at 06:45
  Permalink

  Kun Taavettihallia suunniteltiin, kuvioissa oli mukana myös uima-altaan rakentaminen. Vastustajat torppasivat hankkeen puhumalla uima-hallista, että kalliiksi tulee.
  Kunnan olemattomia rahoja ei kannata uimahalliin tuhlata, mutta hiekkapohjaisesta Ankkalammesta voisi imuroida töhnät pois. Saataisiin keskelle kylää hieno uimapaikka. Talvisin avanto ja rannalle sauna ja ravintola ja…

 • 8.10.2018 at 09:27
  Permalink

  Miten olisi liikenneyhteydet/kuljetusten järjestäminen jo olemassa oleviin uimahalleihin? Pelkkä tie ei kaikille riitä.

 • 9.10.2018 at 04:14
  Permalink

  Tämä on niitä juttuja, jotka tiedän varmasti. Kirjoittaneille tiedoksi, Mäntykodin altaan vesi on kaksi astetta korkeampi kuin lähihalleissa. Vesihieronta, porekylpy ja vastavirtalaite ovat värkkejä, joita ei ole lähihalleissa. Saunat AAA+ -luokkaa verrattuna lähikuntien saunoihin ja puhtaus myös. Minä en tiedä, millä altaan vesi puhdistetaan, siinä ei silmät punoita. Muutama kirjoittaja voisi käydä Mäntykodilla uimassa, niin voitaisi nähdä ja jutella.
  Terveisin Pena

 • 10.10.2018 at 00:56
  Permalink

  Uikaamme luonnonvesissä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Lomailetko Suomessa vai ulkomailla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä