0

Pelkäätkö vapaana liikkuvia koiria?

Suomessa on viime aikoina uutisoitu useita tapauksia, joissa vapaana ilman hihnaa liikkunut koira on hyökännyt joko ihmisen tai toisen lemmikkikoiran kimppuun. Useimmissa tapauksissa koiran omistaja on ollut paikalla, mutta on raportoitu myös tapauksista, joissa yksin juoksennellut koira on ollut vaaraksi muille liikkujille.

Viime vuonna Suomessa tilastoitiin 788 koirahyökkäystä. Tänä vuonna luku oli jo heinäkuussa noin 500.

Miten sinä suhtaudut irrallaan liikkuviin koiriin? Aiheuttavatko ne sinussa pelkoa? Oletko kenties joskus joutunut koiran hyökkäyksen kohteeksi? Entä yritätkö ottaa koiran kiinni ja toimittaa omistajalleen, jos se on selvästi karkureissulla ja vaikuttaa ystävälliseltä?

Vastaa viikon kysymykseen ja kerro mielipiteesi.

Aiheuttavatko irtokoirat sinussa pelkoa?

 • Kyllä. (56%, 55 ääntä)
 • Ei. (44%, 44 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 99

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Pelkäätkö vapaana liikkuvia koiria?

 • 20.9.2018 at 09:58
  Permalink

  Luumäellä lenkkeillessä joskus tielle juoksee iso koira jostain talosta ja seuraa pienen matkan. Omistajaa ei näy missään. Sydän hyppää kurkkuun. Vaikka omistaja ajattelisi, että juuri hänen koira ei tee mitään, se voi silti säikyttää ohikulkijan. Varsinkin, jos on ennestään traumoja isoista koirista. Kyllä olisi hyvä jos koirat pidettäisiin omassa pihapiirissä.

  • 23.9.2018 at 09:10
   Permalink

   Mitä,jos laittaisit postilaatikkoon lapun, että koira ei pysy pihalla? Voihan sen ihan ystävällisestikin kirjoittaa, ja silloin se todennäköisesti tuottaa tulosta.
   Omistaja ehkä on siinä uskossa,että pysyyhän se.
   Näin koiran omistajana haluaisin tietää itsekin. En halua,että isokokoinen koirani on kellekään pelkoa tuottava, vaikka tiedänkin koiran ystävälliseksi. Mutta…toisella on se pelko.

 • 25.9.2018 at 11:05
  Permalink

  Viuhkolassa iso vihainen irti oleva koira katkaisee yleisen tien. Siitä ei kukaan uskalla jalan kulkea. On jo purrut.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kuntavaaleja siirtää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä