0

Onko suojatiellä turvallista?

Suojatiet ovat tällä viikolla poliisin tehovalvonnassa. Valvonnalle on totisesti tarvetta, sillä esimerkiksi Autoklinikka-yhtiöt Oy:n teettämästä tutkimuksesta selviää, että 88 prosenttia suomalaisista ei tunne suojateiden liikennesääntöjä kunnolla.
— Suojatieonnettomuudet ovat yleensä monen tekijän summa. Autoilijoiden tekemät tarkkaamattomuus- tai ajotapavirheet kasvattavat riskiä suojatiellä tapahtuvaan onnettomuuteen. Mutta suurin yksittäinen syy on tavallisesti siinä, ettei ajoneuvon kuljettaja ymmärrä suojatien todellista merkitystä ja omaa velvollisuuttaan lähestyessään suojatietä, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta arvioi.
Lain mukaan ajoneuvon kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

Uskallatko luottaa siihen, että auto pysähtyy, kun astut suojatielle? Onko suojatie turvallisin paikka ylittää katu? Vastaa viikon kysymykseen ja kerro mielipiteesi. 

Uskallatko astua suojatielle?

 • Kyllä (75%, 48 ääntä)
 • Ei (25%, 16 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 64

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Onko suojatiellä turvallista?

 • 12.9.2018 at 10:44
  Permalink

  Pienten koululaisten puolesta kyllä hirvittää, kun yrittävät tien yli eikä kukaan pysähdy suojatien eteen. Niin kiire ei voi olla kenelläkään, etteikö turvallista kulkua voisi varmistaa.

 • 13.9.2018 at 13:35
  Permalink

  Jurvalassa Salen kohdalla ainoastaan yksi auto on pysähtynyt ja antanut esteettömän kulun kävellä tien yli. Tämä on todella vaarallinen tienylityspaikka.

 • 13.9.2018 at 14:00
  Permalink

  Jurvalassa ei voi ylittää tietä käyttäen suojatietä.

 • 18.9.2018 at 08:46
  Permalink

  Autoilijat voisivat vielä paremmin – vauhtia hidastamalla ja käsimerkeillä – osoittaa jalankulkijoille, että nähty on, mene nyt. Toisaalta jalankulkijoiden touhu on joskus sellaista arpomista, että ei siitä pirukaan ota selvää meinaako se tulla vai ei.

 • 18.9.2018 at 16:14
  Permalink

  Nyt katu- ja torirempan aikaan ei Taavetissa kaahata samalla lailla kuin muulloin, mutta kyllä saa nytkin katsoa pari kertaa ennen kuin suojatielle tallaa, että pyyhkiikö joku yli pysähtymättä. Normaalistihan Linnalantiellä vedetään tuplasti yli nopeusrajoituksen, joka on muutan 40 kilsaa tunnissa, ihan vaan muistutuksena. Olisipa hyvä, että tutkapartiot kävisivät valvomassa vauhteja ja vilkaisisivat samalla vähän kuskien suojatiekäyttäytymistäkin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pesetkö mattoja järvessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä