Maalla on mukavaa

Tai ainakin oli silloin, kun minä olin pieni.

Toivottavasti tulee 10 kilometriä tunnissa rajoitukseksi siihen suunniteltuun nopeusrajoitusmerkkiin.
Tämä sen vuoksi, että nykyisin maaseudulla liikkuvat ovat niin kiireisiä ja itsekkäitä, ettei heille juolahda pieniin mieliinsäkään kanssaihmisten kunnioitus. Eikä ratin ja penkin välissä näytä mitään ajatustoimintaa olevan.

Kaksi kiireistä oli minut jo puolen kilometrin matkalla pöllyttänyt ja kuullessani suoran päästä kolmannen kaahaajan tulevan, ohjasin pyöräni keskelle tietä, sillä seurauksella, että tulija päätti testata auton torvea ja tietä saatuaan kaahasi minut suihkun vaatineeseen pölypilveen — mistä päättelin, ettei tuon mustan auton naiskuljettajan aivotoiminta kovin korkealla tasolla ollut. Ainakaan pikkuvinkki ei mennyt perille.

Niiden kahden vastaantulleen auton kuljettajia en ehtinyt tunnistaa.

Tämän vuoksi päätin sivistää heitä ja muita hiekkateillä liikkujia näin julkisesti.

Kun siis jatkossa huomaatte, jotta tiellä on jalankulkijoita tai pyöräilijöitä, pudottakaa ajonopeuttanne, jottei peltikuoreton kulkija joudu nieleskelemään minuuttitolkulla, teidät kohdattuaan, tiepölyä.
Pieni vaiva teille, suuri ilo meille.

Viikon kysymys

Pyritkö vähentämään ruokahukkaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä