Tehdään yhdessä työtä Kivijärven hyväksi

Luumäen Lehden edellisessä numerossa (26.7.) oli artikkeli, jossa joukko Kivijärven Nyrhinselän alueen mökkiläisiä keskusteli Luumäen kunnan ympäristönsuojelusihteerin Juha Tervosen kanssa järven tilasta.

Mökkiläiset olivat huolestuneita järvellä esiintyvistä sinilevälautoista ja pohtivat mahdollisuuksia tehdä työtä Kivijärven hyväksi.

Heillä oli pohdinnassa muun muassa jonkinlaisen rahaston perustaminen ja he kertoivat myös aikomuksestaan perustaa lähiaikoina Kivijärvi-aiheinen Facebook-ryhmä.

Kaikille asiasta tietämättömille tiedoksi, että Kivijärven alueella Luumäellä ja Lemillä on jo yli 20 vuoden ajan ollut toiminnassa Pro Kivijärvi ry, joka tekee työtä Kivijärven suojelemiseksi.

Yhdistyksemme on muun muassa ollut osaltaan käynnistämässä sekä mahdollistamassa ja tukemassa kaikkia kolmea Kivijärvellä tähän mennessä toteutettua kunnostushanketta; Kivijärvi kuntoon-hanketta (2001—2005), Väliväylä kuntoon-hanketta (2010—2013) sekä parhaillaan käynnissä olevaa Kuuksenenselän kunnostushanketta.

Yhdistyksellämme on myös Facebook-sivut (https://www.facebook.com/Prokivijarvi/), joilla myös vierailijat saavat käydä keskustelua ja esimerkiksi esittää havaintoja järven tilasta ja ehdotuksia toimenpiteiksi mahdollisten ongelmien korjaamiseksi.

Toivotamme kaikki Kivijärvestä ja sen hyväksi tehtävästä työstä kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt lämpimästi tervetulleiksi mukaan yhdistyksemme jäseniksi ja osallistumaan aktiivisesti sen toimintaan.

Mielestämme ei ole tarkoituksenmukaista jakaa turhaan voimavaroja perustamalla uusi yhdistys ja uudet Facebook-sivut, kun voimme kaikki toimia yhdessä Kivijärven hyväksi entuudestaan olemassa olevan organisaation ja sivuston kautta.

Kirjoittaja on Pro Kivijärvi -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Kommentteja aiheesta “Tehdään yhdessä työtä Kivijärven hyväksi

  • 5.8.2018 at 13:31
    Permalink

    Liian suuri asumisrasitus järvellä lisää sinilevää osaltaan eli liian paljon mökkejä ja taloja rannassa. Toki muita isompia syitä on, mutta asutus on yksi tekijä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pyritkö vähentämään ruokahukkaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä