Pitäisikö kesäasukkaiden maksaa veroa mökkikuntaansa?

Kaksoiskuntalaisuus on yleistynyt ilmiö. Yhä useampi viettää aikaa kesäasunnollaan pitkiäkin aikoja vuodesta. Verot, tietysti kiinteistöveroa lukuunottamatta, maksetaan siihen kuntaan, jossa henkilö on virallisesti kirjoilla. Silti kaksoiskuntalaiset hyödyntävät palveluja myös toisella paikkakunnalla.

Pitäisikö kesäasukkaiden mielestäsi maksaa kunnallisveroa mökkikuntaansa? Jos pitäisi, kuuluisiko heille mielestäsi myös äänioikeus kuntavaaleissa? Voisiko kesäasukas näin ollen osallistua kunnalliseen päätöksentekoon vaikkapa kunnanvaltuutettuna? Mitä oikeuksia ja velvollisuuksia kaksoiskuntalaiselle sinun mielestäsi kuuluu?

Vastaa viikon kysymykseen ja kommentoi aihetta.

Lue myös kansanedustaja Heli Järvisen (vihr.) aiheeseen liittyvää pohdintaa 2. elokuuta Luumäen Lehdestä.

Pitäisikö kesäasukkaan maksaa veroa mökkikuntaan?

 • Ei. (56%, 60 ääntä)
 • Kyllä. (44%, 47 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 107

Loading ... Loading ...

8 kommenttia aiheesta “Pitäisikö kesäasukkaiden maksaa veroa mökkikuntaansa?

 • 1.8.2018 at 13:20
  Permalink

  Kesäasukkaiden tulee maksaa kiinteistöveron lisäksi käyttämistään palveluista esimerkkinä jätemaksut.
  Nykyinen järjestelmä on hyvä sitä ei pidä sekoittaa.

  • 2.8.2018 at 13:56
   Permalink

   Totta, nykyinen on hyvä sillä ns tuloveron periminen voi tuoda mukanaan lain muutoksen joka antaa mahdollisuuden äänestää kunnallisvaaleissa ja siitä ei välttämättä seuraa paikallisille jotka asuvat täällä 365 vrk/v mitään hyvää.

 • 1.8.2018 at 20:21
  Permalink

  Mitä ihmettä! Kysymys on ollut jo monta tuntia esillä, eikä yksikään kesäasukas ole mainostanut kuinka paljon rahaa he kuntaan jättävät.

 • 2.8.2018 at 09:32
  Permalink

  Kesäasunnon kiinteistövero on suurempi kuin oman kunnan kiinteistöstä. Perustelut sille on ollut, että voi käyttää kunnan palveluita.

 • 2.8.2018 at 11:22
  Permalink

  Kesäasukkaathan maksavat nyt jo mökkikuntaansa huomattavasti korkeampaa kiinteistöveroa vapaa-ajanasunnostaan. Myös jäte- ja tiemaksut ovat pakolliset.

 • 2.8.2018 at 15:07
  Permalink

  Niin, mitä palveluja täällä on kesäasukkaille? Sellaisia mistä he eivät jo muutenkin maksa? Muita kuin S-marketin vesipiste?

 • 3.8.2018 at 11:18
  Permalink

  Maksan jo nyt suuremman kiinteistöveron ja jätemaksun mökkikunnalle. Lisäksi teen tietoisia valintoja ja käytän mökkikunnan palveluja ja kauppoja.
  Voin toki luopua mökistä, jos sen olemassa oloa vielä lisäverotetaan ja siirtää rahankäyttöni vaikka Portugaliin.

 • 5.8.2018 at 10:20
  Permalink

  Kiinteistöverot ja jätemaksu. Ensin haalitaan kesäasukkaita ja sitten alkaa puheet, että ovat yksi riesa jne. Tämä keskustelu on aiheena vanhentunut. Sote-muutokset kuittaavat mahd. terveyspalveluiden käytön. Piste tälle, nykymalli on toimiva.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pyritkö vähentämään ruokahukkaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä