0

Onko hellesää sinulle nautinto vai rasite?

Luumäellä on saatu nauttia todellisista heinähelteistä ja päivän varjolämpötilat ovat kohonneet parhaimmillaan 30 asteeseen. Yötkin ovat olleet trooppisia. Ennusteiden perusteella helteistä saadaan nauttia vielä pitkään.

Nautitko sinä auringonpaisteesta ja kuumuudesta vai kuulutko siihen joukkoon, jolle vähempikin riittäisi? Hakeudutko auringon läkätykseen vai onko varjo sinulle mieluisampi paikka oleskella?

Vastaa viikon kysymykseen ja kerro, miten sinä suoriudut kaikkien aikojen hellekesästä.

Nautitko helteisestä säästä?

 • Ei. (54%, 68 ääntä)
 • Kyllä. (46%, 57 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 125

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Onko hellesää sinulle nautinto vai rasite?

 • 18.7.2018 at 13:41
  Permalink

  Helteeseen tottuu viidessä päivässä. Täytyy muistaa juoda riittävästi. Tavallinen kaivo/hanavesi ei riitä vaan suolatasapainon ylläpitämiseksi täytyy juoda mineraalivettä, siis pullovettä jossa on suolatasapainon kannalta riittävästi mineraalela. Muutama siivu metvurstia päivässä on myös hyväksi.

 • 18.7.2018 at 20:37
  Permalink

  Vettä ja lihalientä, huoneenlämpöistä, ja teetä keitä iso kannu – jäähdytä ja joukkoon jäitä. Ollaan tyytyväisiä, meille tulee kuitenkin kylmä talvi eikä meillä ole aina näin kuumaa. Sisällä oloa, ei tartte koko päivää auringossa olla. Oman mielen mukaa, mut pitää tosissaan se nesteytys: makeat, ei suolasta ja vettä. Nautitaan viel kesästä! Toi suihku on hyvä keksintö, missä voi itees viilentää.

 • 18.7.2018 at 23:09
  Permalink

  Jos vaan on mahdollista, niin kello, ainakin se biologinen kello omassa päässä pitää kääntää kesähelleaikaan = aamun askareet alkaa siinä viiden hujakoilla – on meinaan ”ihanan viileää”, päivällä kunnon siesta reporankana petin pohjalla. Voi lueskella jotakin jäätävän jännää dekkaria tai katsella Titanic-elokuvan loppukohtauksia. Ja kun illan varjot pidentyy ja maan syliinsä sulkee, voi kipasta kaupasta jokusenkin piimä- ja sillipurkin. Osa piimistä? (oikeinko???) heti pakastimeen, että on sitte jäähileistä kyytipoikaa sillileiville. On se muuten viimeaikoina ilmoja pidellyt.

 • 23.7.2018 at 10:32
  Permalink

  Parempi lämmin kuin kylmä, kunhan sataa välillä. Ryytimaan kastelu ei hyvä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Äänestätkö europarlamenttivaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä