Kotkaniemessä kävi arvovieraita – opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili presidenttikodissa ensi kertaa sen avauduttua

Kotkaniemen kummiksi epävirallisesti nimetty opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vieraili tänään keskiviikkona P.E. Svinhufvudin presidenttikoti Kotkaniemessä. Ministerin panos Kotkaniemen peruskorjauksen toteutumisessa on ollut merkittävä, sillä hän lisäsi opetus- ja kulttuuriministerinä toimiessaan Kotkaniemen kunnostukseen tarvitut varat valtion vuoden 2016 talousarvioon.

Grahn-Laasonen pääsi nyt vierailemaan ensi kertaa Kotkaniemessä sen jälkeen, kun hän naulasi peruskorjauksen aloittamisen kunniaksi kuvainnollisen ensimmäisen naulan elokuussa 2016.

– Tämä on ollut hieno ponnistus. Olen vaikuttunut siitä, miten viimeistäkin yksityiskohtaa myöten upeasti viimeistelty museo on, hän kehui ja lupasi vierailla Kotkaniemessä uudelleenkin.

– Toivon, että museo täyttää tehtävänsä Svinhufvud-tiedon eteenpäinviejänä ja että mahdollisimman moni suomalainen ymmärtää tulla tutustumaan paikkaan.

Kotkaniemessä vieraili samanaikaisesti myös Kotkaniemen neuvottelukunnan jäseniä. Vierailulla olivat neuvottelukunnasta muun muassa työministeri Jari Lindström (sin.) ja puheenjohtaja, kansanedustaja Jukka Kopra (kok.). Kotkaniemeen tutustumassa oli myös muun muassa kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.), joka on myös Etelä-Karjalan maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

5 kommenttia aiheesta “Kotkaniemessä kävi arvovieraita – opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili presidenttikodissa ensi kertaa sen avauduttua

 • 11.7.2018 at 18:05
  Permalink

  Minulta ei asioiden hoidon tyylipistetä tule valtion herroille. Vuosia sitten kävin katsomassa Jorman vaikeaa ulkomaalaustehtävää. Huteralla nosturilla meni raappaamaan ja maalaamaan talon ulkoseiniä jottei ne kokonaan lahoa. Omalla työllä ja rahalla Jorma korjasi monta vuotta Kotkaniemeä. Tuskin herrat tuli ees kattoon Kotkaniemeä ilman päivärahaa.
  Kiitos Jormalle ja perheelle kotkaniemen pelastamisesta lahoamiselta.
  Saleniuksen Pena

 • 12.7.2018 at 02:13
  Permalink

  Tosiaan, Kotkaniemi on pitkään ollut häpeätahra historiassamme. Vuosikymmeniin eivät kansanedustajamme panneet tikkua ristiin asian tilan korjaamiseksi. Heti kun joku ulkopuolinen alkaa hoitamaan asiaa, perskärpäset ilmestyvät saaliille. Toki päivärahat ja muutkin lisukkeet kuitaten.

 • 12.7.2018 at 08:27
  Permalink

  Niin, varmasti Kotkaniemen säilyttämisestä/säilymisestä suurin ansio kuuluu Jormalle ja perheelle, mutta olkaamme iloisia siitä, että valtiovaltakin on asiaan viimein herännyt.
  Toivon, että perheen ansiokas toiminta asiassa huomioidaan valtiovallan taholla.

 • 12.7.2018 at 16:06
  Permalink

  Nyt pitää iloita tästä tilanteesta ja katsoa eteenpäin!
  Hienoa, että ollaan tässä.

 • 12.7.2018 at 20:19
  Permalink

  Kiitos mukavasta vierailusta, upea paikka!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Äänestätkö henkilöä vai puoluetta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä