Salpalinja yhdistää yli kuntarajojen — maanpuolustusjuhla pidettiin viime sunnuntaina Kotkaniemessä

Luumäen Kotkaniemessä presidentti Svinhufvudin kotitalon tanhuvilla viime sunnuntaina järjestettyyn maanpuolustusjuhlaan osallistui lähes 400 ihmistä pääosin Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta.
Jo 25. kertaa järjestetyllä Salpavaelluksella patikoi puolestaan yli 200 miestä ja naista. Savitaipalelais-luumäkeläinen Lennuksen avotraktoriklubin kahdeksan veteraaniajoneuvoa kuljettajineen tekivät oman kierroksensa.
— Salpalinja rakennettiin 1940-luvulla torjumaan ulkoista uhkaa ja puolustuksemme lukoksi. Se on maanpuolustuksemme muistomerkki, joka osoittaa hienolla tavalla arvostusta Salpalinjan linnoittajaveteraaneille ja sotiemme veteraaneille. Salpalinja toimi ennalta ehkäisevänä tekijänä, muistutti Salpavaelluksen suojelija, maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnanjohtaja prikaatikenraali Pertti Laatikainen.
Vain yksi vastaaja noin kahdestakymmenestä maakunnalliseen maanpuolustusjuhlaan osallistuneesta haastateltavasta oli sitä mieltä, että naisten asevelvollisuus tulisi säätää pakolliseksi.
Valtaosa piti nykyistä naisten vapaaehtoisuuteen perustuvaa järjestelmää parhaimpana. Muutama vastaaja ei osannut ottaa kantaa puoleen eikä toiseen.

Maanpuolustusjuhlasta sekä Lennuksen avotraktoriklubin vaelluksesta kohti Kotkaniemeä voi lukea lisää torstaina 5. heinäkuuta ilmestyneestä Luumäen Lehdestä.

Kommentteja aiheesta “Salpalinja yhdistää yli kuntarajojen — maanpuolustusjuhla pidettiin viime sunnuntaina Kotkaniemessä

  • 12.7.2018 at 02:20
    Permalink

    Jos Salpalinjan käyttöä halutaan nykyaikaistaa, siellä voitaisiin järjestää näitä nykyajan polkupyörätrial-kisoja vai mitä ne nyt oikein on. Kuka pääsee pisimmälle kiveltä kivelle maahan astumatta. Ite kokeiltiin samaa joskus hyppelemällä 1950-luvulla ja lopuksihan siinä meni aina polvet verille, mutta hauskaakin oli.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Äänestätkö henkilöä vai puoluetta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä