Luumäen palokunta on sammuttanut tänään maastopaloja junaradan varressa – viikonloppuna työllisti palaneen pellettitehtaan purukasa

Luumäen palokunta on sammuttanut tänään kahta maastopaloa junaradan varrella. Hälytys ensimmäiseen paloon tuli kello 14.18 lähelle Luumäen asemaa, jossa paloi noin sata aaria maastoa. Vain nelisenkymmentä minuuttia myöhemmin palokunta hälytettiin toiseen paloon, tällä kertaa Okkolanmäelle noin kolme kilometriä Taavetista Kouvolaan päin.

Okkolanmäellä rata jouduttiin sulkemaan joksikin aikaa junaliikenteeltä. Palossa tuhoutui heinikkoa noin sadan metrin matkalta junaradan suuntaisesti.

Ylipalomies Jorma Mänttärin mukaan Okkolanmäeltä löytyi sulaneita metallinpaloja ja hän arveleekin palon syttyneen viallisesta junanvaunusta tai veturista. Ensimmäisen palon syttymissyy voi olla vastaava, vaikka metallia ei löytynytkään.

Viikonloppuna palokuntaa työllisti sekä lauantaina että sunnuntaina uudelleen syttynyt purukasa Deletec Oy:n pellettitehtaalla, jossa oli suurpalo edellisen viikon perjantaina.

– Puru on käytännössä hyvin vaikea saada sammutettua kokonaan, Mänttäri kommentoi.

Viikon kysymys

Käytätkö suoratoistopalveluita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä