Pitäisikö muovin käyttöä vähentää?

Viime aikoina on puhuttu paljon muovin liiallisesta käytöstä ja erilaisia kampanjoita sen vähentämiseksi on aloitettu. Esimerkiksi ruokakaupat kehottavat nykyisin asiakkaitaan ottamaan mukaan oman korin tai kangaskassin. Myös muovin kierrättäminen on helpottunut uusien keräyspisteiden myötä. Mutta käytetäänkö muovia sinun mielestäsi liikaa vai ei?

Pitäisikö muovin käyttöä vähentää?

 • Kyllä (86%, 93 ääntä)
 • Ei (14%, 15 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 108

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Pitäisikö muovin käyttöä vähentää?

 • 19.4.2018 at 09:24
  Permalink

  Kestävissä paperipusseissa omenat saa kuljetettua kotiin ilman muovia.

 • 22.4.2018 at 11:39
  Permalink

  Muovista on nyt muotia vaahdota. Paniikkia lietsotaan meidän muovikasseista, jotka eivät ole ongelma vaan ihan hyvä juttu. Suomessa ainoa potentiaalinen ongelma ovat mikromuovit, joita emme siis edes näe paljain silmin. Kehitysmaissa muovijäte on ongelma, mutta se ei korjaannu kieltämällä hyödylliset ja asiallisesti hoidetut muovit Suomessa.

 • 24.4.2018 at 08:25
  Permalink

  Vastaus on selkeä: totta kai pitää vähentää. Tosin se, mitä länsimaissa voidaan muovien vähentämiseksi tehdä on kuin neula heinäsuovassa. Maissa, joissa ei ole mitään järjestettyä jätehuoltoa, kaikki maatumaton jäte viskataan maastoon tai mereen. Meressä killuva jätelautta kasvaa kasvamistaan, meren elävät tikahtuvat. Pian ei ole enää mitään tehtävissä. Mutta kyllä, käytän silti biohajoavia hedelmäpusseja ja otan kauppareissulle kangaskassin matkaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Käytätkö suoratoistopalveluita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä