0

Käräjäoikeus hylkäsi sivutoimisen palokunnan kanteen palkkakiistassa

Kaikkiaan 26 joutsenolaisen ja luumäkeläisen sivutoimisen palokuntalaisen kanne palkkakiistassa on hylätty Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Oikeus perustelee ratkaisua sillä, että kantajien varallaoloaikaa ei ole pidettävä työaikana.

Asianosaiset vastaavat itse oikeudenkäynti-ja asianosaiskuluistaan. Ratkaisu ei ole lainvoimainen, sillä siihen voi hakea muutosta valittamalla Itä-Suomen hovioikeuteen tai ennakkopäätösvalituksella korkeimpaan oikeuteen.

Palokuntalaiset hakivat yhteensä 2,2 miljoonaa euroa Lappeenrannan kaupungilta, joka toimii pelastustoimen isäntäkuntana. Summa koostuu varallaoloajan peruspalkoista, lomarahoista ja korvauksista.

Palkkakiista sai alkunsa, kun Korkein oikeus määräsi kolme vuotta sitten Turun kaupungin maksamaan korvauksia yhdelle palomiehelle. Oikeus katsoi, että palomiehen varrallaolo oli työaikaa. Ratkaisun katsottiin muuttaneen vakiintunutta tulkintaa.

Joutsenon ja Luumäen palomiehet hakivat saataviaan kolme vuotta sitten ensin suoraan työnantajaltaan, joka kieltäytyi maksamasta.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos lakkautti varallaolon 1.7.2016.

Korjattu 19.2. kello 16.05: Muutettu termi sopimuspalokunta sivutoimiseksi palokunnaksi.

Viikon kysymys

Käytätkö kasvomaskia?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä