Tulevatko uudet Ukkonet-verkkoliittymät sinulle tarpeeseen?

Luumäen kunnan ja Ukkoverkot Oy:n yhteistyö tuo Luumäelle mahdollisuuden uudenlaisiin langattomiin tietoliikenneyhteyksiin. Kahden viikon sisällä toimintakuntoon saatavat liittymät tarjoavat häiriöttömiä yhteyksiä kymmenen kilometrin säteellä tukiasemasta. Ukkonet-liittymien tukiasemat sijaitsevat Taavetissa ja Jurvalassa.

Ukkonet tarjoaa vaihtoehdon lähinnä langattomille 3G- ja 4G-liittymille, joilla on taipumus ruuhkautua. Ukkonetin käyttämällä taajuudella verkossa ei liiku muuta dataa ja tukiasemiin liitetään vain rajattu määrä kiinteästi asennettavia reitittimiä. Ukkoverkot-yhtiö takaa verkon vähimmäisnopeuksiksi valitusta liittymästä riippuen 10, 20 tai 50 megabittiä sekunnissa.

Tulevatko uudet liittymät sinulle tarpeeseen? Oletko tyytyväinen nykyisiin verkkoyhteyksiisi? Vastaa viikon kysymyksee ja kommentoi.

Lue lisää Ukkonet-liittymistä 8. helmikuuta Luumäen Lehdestä.

Harkitsetko Ukkonet-liittymää?

 • Ei. (78%, 84 ääntä)
 • Kyllä. (22%, 24 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 108

Loading ... Loading ...

6 kommenttia aiheesta “Tulevatko uudet Ukkonet-verkkoliittymät sinulle tarpeeseen?

 • 7.2.2018 at 13:00
  Permalink

  En tarvi Ukkonettiä.
  Mulle riittää nämä nykyiset hyvin. Ja tarvittaessa helppo vaihtaa operaattoria jos rupeaa toisessa nettinopeus hidastumaan.

 • 7.2.2018 at 13:29
  Permalink

  Tämä on asia, mihin ymmärrykseni ei riitä. Siis kunta maksaa yhdelle operaattorille suuren summan, että se tulee kilpailemaan toisten operaattorien kanssa Luumäelle? Tuo Ukkoverkon liittymä on yli puolet kalliimpi kuin vaikkapa Telian (Sonera) vastaava. Ja tämä Telian liittymä tarjoaa tällä hetkellä jopa yli 100 megan nopeuden Taavetin ja Jurvalan puolivälissä. Taajamissa nopeus on todennäköisesti vielä korkeampi. Eli mitä me luumäkeläiset oikeasti saamme Ukkoverkoille maksetun rahan vastineeksi?

 • 7.2.2018 at 23:38
  Permalink

  Mikäli minä olen asian oikein ymmärtänyt, niin kyseessä on verkko, jonka tarkoitus on turvata pelastustoimen häiriötön verkkoliikenne vaaratilanteissa. Tuon vaivaisen kymmenen kilometrin kantaman ymmärrän tässä 6-tien ja rautatien tuntumassa. Muualle Luumäkeen sillä ei liene merkitystä edes sairaustapauksissa. Viranomaisverkko.

 • 8.2.2018 at 07:05
  Permalink

  Tätä nyt ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Olisikohan yllättävä uutinen, että joillekin ns. päättäjille on tiedossa pitkäaikaisia hämmästyttävän edullisia ukko-liittymiä ?

 • 8.2.2018 at 11:28
  Permalink

  Onhan se vähän eri asia luvata yhteydelle minimi- kuin maksiminopeus. 100 megan 4G-liittymä tarkoittaa 100 megan arvioitua maksiminopeutta, vaihteluvälin ollessa jossain 10-100 MBit/s. Ukkoverkko taas lupaa yhteydelleen miniminopeuden. Varmasti löytyy myös käyttäjiä (sekä yrityksiä/kouluja/jne.), jotka arvostavat häiriöttämämpää ja vakaampaa yhteyttä.

 • 12.2.2018 at 20:39
  Permalink

  Vielä ukkonettii onhan kaikenlaista nähty jo. 🤣🤣

Comments are closed.

Viikon kysymys

Käytätkö suoratoistopalveluita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä