MTK-Kaakkois-Suomi järjestäytyi eilen Luumäellä – maatalousyrittäjiä koulutetaan poikkeusoloihin varautumisesta

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunnan puheenjohtaja Kari Niemi ja varapuheenjohtaja Pekka Helkala jatkavat tehtävissään. Johtokunta piti järjestäytymiskokouksensa eilen torstaina 10. tammikuuta Luumäellä.

Niemi toimii maatalousyrittäjänä Kouvolan Valkealassa ja Helkala on lappeenrantalainen maatalousyrittäjä.

Luumäkeläisedustusta johtokuntaan ei valittu. Johtokunnan muut jäsenet ovat Janne Kainulainen (Parikkala), Aleksi Kivelä (Miehikkälä), Juha Muuronen (maaseutunuorten edustaja, Haminan Metsäkylä), Helena Pesonen (Simpele), Juha Sajomaa (Elimäki), Matti Seitsonen (Ummeljoki), Antti Särkkä (Suomenniemi) ja Riitta Torikka (Hasula).

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta nosti kokouksessa esille maatilojen varautumisen merkityksen. Maatiat ovat haavoittuvia tavanomaisesta poikkeavien luonnonilmiöiden, esimerkiksi runsaan tykkylumen takia. MTK pitää tärkeänä, että jokainen maatila kartoittaa omalla kohdallaan riskitekijät ja suunnittelee ennakkoon, miten mahdollisiin riskeihin voidaan valmistautua ja minimoida häiriöt.

MTK-Kaakkois-Suomi järjestää maataloustuottajille koulutusta poikkeusoloihin varautumisesta. Viimeisin koulutus toteutettiin tällä viikolla Anjalassa yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen, alueen kuntien ja Kaakkois-Suomen Elinkeino-, ympäristö- ja liikennekeskuksen (ELY) kanssa.

Kommentteja aiheesta “MTK-Kaakkois-Suomi järjestäytyi eilen Luumäellä – maatalousyrittäjiä koulutetaan poikkeusoloihin varautumisesta

  • 11.1.2018 at 23:55
    Permalink

    Mistähän päin Luumäkeä tuo kuva on otettu.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pääsetkö lääkärinhoitoon riittävän nopeasti?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä