Käytätkö äänioikeuttasi presidentinvaaleissa?

Suomen tasavallan järjestyksessään 13. presidentti valitaan vaaleilla, jotka käynnistyvät ennakkoäänestyksellä ensi keskiviikkona 17. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on 28. tammikuuta.

Presidentivaalien ennakkogallupit ovat osoittaneet istuvan presidentin Sauli Niinistön vahvaa suosiota ja asiantuntija-arvioissa on epäilty, että asetelma voi heikentää kansalaisten äänestysintoa. Kuuden vuoden takaisissa presidentinvaaleissa uurnilla kävi ensimmäisellä kierroksella kotimaassa 72,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Ehdolla vaaleissa on kolme naista ja viisi miestä: Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Sauli Niinistö (sit.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen.

Näetkö sinä tärkeäksi vaikuttaa äänestämällä uuden presidentin valintaan? Vastaa viikon kysymykseen ja kommentoi.

Lue presidenttiehdokkaiden taustoista 11. tammikuuta Luumäen Lehdestä.

Äänestätkö presidentinvaaleissa?

 • Kyllä. (81%, 78 ääntä)
 • Ei. (19%, 18 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 96

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Käytätkö äänioikeuttasi presidentinvaaleissa?

 • 11.1.2018 at 01:55
  Permalink

  Kyllä. Ääni menee Haataiselle, on ottanut hyvin esiin meidät syrjäytyneet ja syrjäytetyt nuoret. Niinistö virkakautensa alussa lupasi laittaa asiat kuntoon, nyt 6 vuotta myöhemmin mitään ei ole tapahtunut.

 • 11.1.2018 at 13:38
  Permalink

  Jos ei äänestä, ei ole oikeutta marmattaa tuloksesta ja äänestäminen ei ole velvollisuus, vaan oikeus – tai jotakin sinne päin. Tässä ne kaksi kliseetä, jotka joka ikisissä vaaleissa jonkun aina pitää tuoda esiin. No nyt mie ehin ensimmäisenä.

 • 14.1.2018 at 13:21
  Permalink

  Äänestän kaikissa vaaleissa. Kansalaisoikeus ja -velvollisuus.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pääsetkö lääkärinhoitoon riittävän nopeasti?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä