0

Jope Ruonansuun videot houkuttavat mukaan diabetestutkimukseen

Koomikko Jope Ruonansuu on mukana houkuttelemassa ihmisiä mukaan diabeteksen vastaiseen työhön ja osallistumaan parhaillaan käynnissä olevaan StopDia -tutkimukseen.

StopDia-tutkimushanke kannustaa kaikkia 18–70-vuotiaita kartoittamaan oman tyypin 2 diabetesriskinsä. Oman riskin voi kartoittaa nopeasti diabetesriskitestin avulla sivulla www.stopdia.fi

Testi perustuu tutkimusnäyttöön ja se antaa arvion todennäköisyydestä sairastua tyypin 2 diabetekseen seuraavan kymmenen vuoden aikana. Omasta diabetesriskistä on hyvä olla tietoinen, samalla tavalla kuin vaikkapa kohonneesta verenpaineesta tai kolesterolista.

Riskitestin StopDia-tutkimushankkeen verkkosivuilla täyttäneet voviat päästä mukaan tutkimukseen. Tutkimus toteutuu Etelä-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Parhaillaan osallistujia haetaan erityisesti Etelä-Karjalan alueelta. Tutkimukseen osallistuvat voivat saada tukea terveellisiin elintapoihin ja näin pienentää riskiään sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Tutkimukseen osallistuvat saavat tiedon omista laboratoriotuloksistaan ja sitä kautta terveystilanteestaan.
Osa tutkimukseen osallistuvista saa lisäksi käyttöönsä Pienet teot -digisovelluksen ja osa pääsee lisäksi osallistumaan terveellisiä elintapoja tukevaan ohjaukseen.

Katso Jope Ruonansuun videot seuraavista linkeistä:

Video 1
Video 2

Viikon kysymys

Poimitko metsämarjoja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä