Katso kuvat: Itsenäisyyspäivää juhlittiin Luumäellä kaksi päivää

Suomen satavuotisuus ja Luumäen kunnan 375-vuotisuus näkyivät Luumäellä mittavana tapahtumatarjontana. Itsenäisyyspäivän vietto alkoi jo aattona Kangasvarren koululaisten vierailulla Oikeustaistelun muistomerkillä. Muistomerkin 80-vuotisuutta juhlittiin koululla puolilta päivin. Tiistaina aamupäivällä neljäsluokkalaisille pidettiin kunnantalolla oma vastaanotto ja illalla oli vuorossa näyttävä soihtukulkue ja kynttilöiden sytyttäminen P.E. Svinhufvudin haudalla Luumäen kirkolla.

Itse itsenäisyyspäivä alkoi juhlajumalanpalveluksella, minkä jälkeen laskettiin seppeleet presidentin haudalle sekä vapaussodan uhrien muistomerkille. Pääjuhla pidettiin Taavetin koulukeskuksessa ja illalla seurantalo Joukolassa oli vielä tarjolla Sadonkorjuuseurakunnan ja Taavetin helluntaiseurakunnan järjestämä koko perheen juhla.

Viikon kysymys

Laulatko Kauneimpia joululauluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä