Soihtukulkue huipentaa itsenäisyyspäivän aaton tapahtumatarjonnan

Itsenäisyyspäivän aatto tarjoaa luumäkeläisille runsaan ja arvokkaan tapahtumatarjonnan.

Kangasvarren koululaiset aloittavat aamun lipunnostolla ja perinteisellä kunniakäynnillä Luumäen asemalla sijaitsevalle Oikeustaistelun muistomerkille, jossa he ovat kello 9. Muistomerkin 80-vuotisuutta juhlistetaan kello 12 alkavassa, kaikille avoimessa juhlassa Kangasvarren koululla. Ohjelmassa on Kangasvarren koululaisten esityksiä. Aili Laukas lausuu juhlassa Ensio Porion runon Oikeuden paasi, joka esitettiin aikoinaan myös muistomerkin paljastustilaisuudessa. Laukas myös muistelee paljastustilaisuutta, jossa itsekin oli läsnä 80 vuotta sitten. Puheen tilaisuudessa pitää kotiseutuneuvos Pekka Siiropää. Juhlatilaisuuden jälkeen nautitaan kahvitarjoilusta, josta huolehtivat Kangasvarren koulun vanhempainyhdistys ja oppilaat.

Aamukymmeneltä neljäsluokkalaisille on järjestetty oma itsenäisyyspäivän vastaanotto kunnantalolle.

Itsenäisyyspäivän aaton iltana järjestetään soihtukulkue Kirkonmäellä. Kulkue kokoontuu kello 17.30 Kirkonkylän entisellä koululla ja lähtee sieltä kohti Kirkonmäkeä kello 18. Kulkueessa ovat mukana Suomen lipun ja airueiden lisäksi lumipukuinen suomenhevonen, järjestöjen lippulinna, partiolaisten kantamat kynttilät sekä 100 soihtua kantajineen juhlavuoden kunniaksi. Kaikki halukkaat voivat osallistua kulkueeseen.

Kulkue suuntaa kirkon hautausmaalle presidentti P.E. Svinhufvudin haudalle, jossa sytytetään kynttilät ja kuullaan presidentin pojanpojan, lääninrovasti Heikki Svinhufvudin puhe. Vihreät sisaret huolehtivat kahvitarjoilusta tilaisuudessa.

Viikon kysymys

Laulatko Kauneimpia joululauluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä