Aiotko tutustua Itsenäisyydentien nähtävyyksiin?

Luumäelle avatun Itsenäisyydentien varrelta löytyy lukemattomia sotahistoriallisia ja Suomen historiaan liittyviä nähtävyyksiä. Presidentti P.E. Svinhufvudin koti Kotkaniemi avataan remontoituna yleisölle ensi vuoden toukokuussa. Muuta nähtävää ovat esimerkiksi Salpa-aseman rakenteet ja Hotelli Salpan lähellä sijaitseva tulvituspato, Oikeustaistelun muistomerkki Luumäen asemalla ja Svinhufvudin hauta Luumäen kirkolla. Itsenäisyydentie päättyy Kouvolan puoleisessa päässä Taavetin linnoitukseen.

Aiotko tutustua Itsenäisyydentien varrella sijaitseviin kohteisiin? Houkutteleeko Kotkaniemi siinä vaiheessa, kun esineistö on saatu paikalleen? Oletko ehtinyt jo tutustua Salpa-asemaan ja Taavetin linnoitukseen?

Vastaa viikon kysymykseen ja kommentoi.

Aiotko tutustua Itsenäisyydentien nähtävyyksiin?

 • Kyllä. (65%, 65 ääntä)
 • Ei. (35%, 35 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 100

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Aiotko tutustua Itsenäisyydentien nähtävyyksiin?

 • 29.11.2017 at 16:34
  Permalink

  Kotkanemi kyllä kiinnostaa. Ne muut ”nähtävyydet” – no ehkä joskus vähän myöhemmin.

 • 30.11.2017 at 08:02
  Permalink

  Samat sanat kuin Aku. Odotan kovasti toukokuussa avautuvaa Kotkaniemeä. Ehkä kesäkuussa, kun puutarhakin on jo voimissaan.

 • 5.12.2017 at 16:18
  Permalink

  Tutustuisin mielelläni, mutta en valitettasti ole paikkakunnalla. Juhlin itsenäisyyspäivää sukulaisten luona Etelä-Savossa.

 • 5.12.2017 at 16:29
  Permalink

  Kyllä aion tutustua. Kotkaniemen uusi tuleminen on kulttuuriteko ja kyllä ne salpalinjan bunkkeritkin pitää lähteä nuuskimaan. Toinen seikka on se kantaako tuo itsenäisyydentie turistikohteena mistä ne ohikulkijat saadaan sinne tulemaan ja rahaakin käyttämään?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Laulatko Kauneimpia joululauluja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä