Juuri avatulle Itsenäisyydentielle suunnitteilla jatkoa Kouvolan rajalle asti

Uuden Kuutostien Lappeenrannan puoleisesta Jurvalan liittymästä Taavettiin jatkuva Itsenäisyydentie avattiin virallisesti tänään 25.11. aamupäivällä. Tien infopisteenä toimivan Kahvi-Pakarin pihalle suuren opastetaulun eteen pingotetun nauhan leikkasivat kunnanjohtaja Anne Ukkonen ja prikaatikenraali evp Antti Lankinen, joka on yksi henkilö hankkeen alkuperäisen idean takana.

Lankinen painotti puheessaan, että Itsenäisyydentie on vasta lähtölaukaus Luumäen matkailullisen vahvuuksien hyödyntämisessä. Hänen mielestään matkailuelinkeinon hyödyntämiseksi kuntaan tulisi palkata matkailuasiamies tai projektisihteeri.

Itsenäisyydentie-hankkeen projektipäällikkö Juha Tervonen ja kunnanjohtaja Ukkonen paljastivat, että Itsenäisyydentielle on jo suunnitteilla jatkoa. Nyt toteutettu hanke sisältää vain murto-osan Suomen itsenäistymiseen johtaneen ajan maastokohteista.

– Taavetin ja Kouvolan välillä on paljon sellaisia kohteita, joista kukaan ei oikein tiedä. Meillä on Hamina-Taavetti -linja ja Väliväylän kohteet. Myös uuden Kuutostien kahta puolta sijaitsevat bunkkerit jäivät tässä hankkeessa huomioimatta, Tervonen sanoi.

Jatkohankkeen aikataulu ei ole vielä selvillä, mutta sen on tarkoitus jatkua aina Kouvolan rajalle asti.

– To be continued (tulee jatkumaan), Ukkonen vahvisti.

Nyt avatun Itsenäisyystien avajaiset jatkuvat avointen ovien merkeissä tänään kello 15 asti. Presidenttikoti Kotkaniemessä on avoimet ovet ja Salpa-asemalla oppaat kertovat kohteista. Muut Itsenäisyydentien kohteet on varustettu kohdeopastein ja merkitty avajaisten kunniaksi sytytetyin kynttilöin.

Viikon kysymys

Käytätkö suoratoistopalveluita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä