Kunnanvaltuusto äänesti veroprosentin noston puolesta

Luumäen kunnan veroprosentti vuodelle 2018 on 20,50. Asiasta päätti maanantaina kokoontunut kunnanvaltuusto. Tämänhetkinen prosentti on 19,75.
Mielikuvien asteella merkittävä 20 prosentin rajan rikkoutuminen herätti valtuustosalissa kiivasta keskustelua, joka aaltoili noin tunnin verran.
Keskustan Ville Taina uskoi kunnan selviävän vielä nykyisellä prosentilla.
— Jätetään vuodeksi nostamatta prosenttia. Meillä on esimerkiksi uusi tie, luodaan nyt houkuttelevuutta kuntaan. Kyllä me sen puoli miljoonaa jostain löydämme.
Hyväksytyn korotuksen on laskettu lisäävän kunnan verotuloja noin puoli miljoonaa euroa.
Kunnanjohtaja Anne Ukkonen latoi viranhaltijan pallilta valtuutetuille lukuja, joissa totesi veroprosentin pitämisen ennallaan tarkoittavan väistämättä leikkauksia kunnan toimintoihin.
Asian edetessä äänestykseen veroprosentin nostoa kannatti 16 valtuutettua seitsemän vastustaessa sitä.

6 kommenttia aiheesta “Kunnanvaltuusto äänesti veroprosentin noston puolesta

 • 14.11.2017 at 06:07
  Permalink

  Hyvä Ville ja kuusi muuta valtuutettua. Kyllä kunnan toiminnoista olisi helposti löytynyt säästövaraa. Viranhaltijoille ei tule mieleenkään palkoista säästäminen.

  • 20.11.2017 at 13:54
   Permalink

   Villellä järki tallessa. Yksityisellä puolella rahojen loppuessa leikataan kuluja. Meillä otetaan veronmaksajilta kovin helposti lisää. Ryhmäkoot koulussa aivan mitättömiä, mutta eihän ”viranhaltija viranhaltijan silmää noki”. Surkeaa toimintaa kunnan päättäjiltä.

 • 15.11.2017 at 12:39
  Permalink

  -Mielenkiintoinen kokous. Kannattaa lukea kokouspöytäkirja kunnan nettisivuilta liitteineen! Tai käydä tänään kunnan asiakaspalvelupisteessä lukemassa klo 9-14!

 • 16.11.2017 at 10:45
  Permalink

  Saako korotetulla verolla korjattua myös kunnantalon julkisivua, koska alkaa joistakin kohdista olla jo entisen näköinen.

 • 17.11.2017 at 03:20
  Permalink

  Sijainti ja liikenneVÄYLÄT ovat Luumäen valtti. Saisimmepa vielä ne liikenneYHTEYDETKIN, niin saisimme valttia siihen elämisen laatuunkin. 🙂

 • 17.11.2017 at 10:58
  Permalink

  Luumäellä on kaikki mahdollisuudet pärjätä sijaintinsa, luonnon ja historiansa puolesta. Kuntatalous on vaan pidettävä tasapainossa.
  Veroprosentin nostolla, niin ikävä asia kuin se onkin, taataan lähipalveluja kuntalaisille, ilman leikkauksia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Eksytkö digiviidakossa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä