Mitä mieltä Kangasvarren koulun viidensien ja kuudensien luokkien siirtämisestä Taavettiin?

Kangasvarren koulu kärsii tilaongelmasta, koska koulun vanhin osa on sisäilmaongelman takia todettu käyttökelvottomaksi.

Uudisosaa on alustavasti suunniteltu. Sen kustannusarvio on alkuperäisestä karsittuna 1,7 miljoonaa euroa.

Yhtenä vaihtoehtona on esitetty, että Kangasvarren koulun viides- ja kuudesluokkalaiset siirtyisivät ensi syksystä alkaen opiskelemaan Taavetin kouluun. Tilanahtauden helpottumisen ja säästöjen lisäksi perusteluna on mahdollisuus tarjota laajempaa valinnanvaraa opinnoissa.

Koulun vanhempaintoimikunta taas vastustaa ajatusta ja on luovuttanut kunnalle vetoomuksen, jota tukee useamman sadan allekirjoittajan adressi. Vanhempien mielestä ratkaisu muun muassa heikentäisi Jurvalan vetovoimaa.

Mikä on sinun mielipiteesi, saako viidennen ja kuudennen luokan siirtää Taavettiin? Kerro ja perustele.

Lue aiheesta lisää torstain 12.10. Luumäen Lehdestä.

Saako 5. ja 6. luokat siirtää Kangasvarrelta Taavettiin?

 • Ei. (65%, 229 ääntä)
 • Kyllä. (35%, 126 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 355

Loading ... Loading ...

20 kommenttia aiheesta “Mitä mieltä Kangasvarren koulun viidensien ja kuudensien luokkien siirtämisestä Taavettiin?

 • 11.10.2017 at 13:13
  Permalink

  Parakkikoulu Risulahteen 😊

 • 11.10.2017 at 14:10
  Permalink

  Lapsiperheiden suosimalta asuinalueelta vähennettäisiin palveluja? Uusi kuutostie vie muuttokuorman yhtä helposti Luumäeltä Lappeenrantaan kuin päinvastoin.

 • 11.10.2017 at 15:46
  Permalink

  Kangasvarteen saattaa jo nyt olla 10 km matkaa, Taavettiin 22 km suuntaansa. Onko koulupäivän pituudeksi matkoineen säädetty joku maksimiaika? Varmasti houkuttaa muuttamaan aluelle.

  • 11.10.2017 at 20:54
   Permalink

   Oppilaan päivittäinen koulumatka odotuksineen saa kestää enintään kaksi ja puoli tuntia.

 • 11.10.2017 at 17:22
  Permalink

  Kouluni Kangasvarrella (ala-aste) ja Taavetissa (yläaste) käyneenä voin sanoa, että ne kolme vuotta bussilla kulkemista on ihan tarpeeksi lapsille/nuorille. Lisäksi Taavetissa on paljon huonompi ilmapiiri oppilaiden keskuudessa, eikä se iso ja täten laitosmaisempi koulukeskus tätä asiaa ainakaan auta. Antakaa Jurvalan ympäristön lasten käydä edes ala-aste loppuun omalla alueellaan, vaikka sitten jossain väliaikaisissa tiloissa (parakkeja Suo-Anttilan pelloille tai pulpetteja Jurvalan monari täyteen), kunnes lisäosa saadaan tehtyä.

 • 11.10.2017 at 20:41
  Permalink

  Tässä kunnalla on loistava paikka houkutella asukkaiksi lapsiperheitä uudella koululla (esim. ekokoulukonseptilla/ puukoululla tms.) , joka olisi lähes saman matkan päässä ajallisesti Lappeenrannasta ja koululaisten vanhempien työpaikoista kuin esim. Lemin Kuukanniemi (uusi koulu 18km/n. 20min Lappeenrantaan) tai Lappeenrannan Mustola (11km/15min keskustaan). Hyvän hankinta-asiantuntijan avustuksella ko. hankinnasta voitaisiin tehdä myös alueen elinvoimaa tukeva sijoitus. Tietenkin asia toimii myös toisinpäin: vähennetään asukkaiden elämänlaatua (kasvattamalla lasten koulumatkaa) niin alueen elinvoimaisuus myös laskee, koska lähialueella on nämä muutkin kunnat mm. yllä mainitut, joissa elinvoimaan on panostettu tarjoamalla (välillisesti) palveluita sellaisille ihmisryhmille, jotka todennäköisimmin myös tuottavat kunnalle verotuloa määrällisesti eniten (työssäkäyvät aikuiset). Lyhytnäköisyys ja ”säästö” (kun sillä tarkoitetaan lasten kuljettamista Taavettiin asti) tässä ei ainakaan helpota muuttotappiota.

 • 11.10.2017 at 21:20
  Permalink

  Kuinkas pontevasti Kangasvarren koululaisten vanhemmat puolustivat koulun säilyttämistä Kannuskoskella tai kirkolla? Nyt Kannuskosken lapset kulkevat kaikki kouluvuodet taksilla ja varmasti vielä pidemmän matkan kuin Risulahdesta Taavettiin…

 • 11.10.2017 at 21:27
  Permalink

  Mikä firma aloittaa markkinoinnin huonontamalla palvelun laatua? 10-15 km koulumatkan pidennys voi tuntua vähäpitoiselta mutta tänne muuttoa harkitsevalle lapsiperheelle voi olla ratkaiseva tekijä. Mielummin Lemin Kuukanniemeen kuin Luumäelle.

 • 11.10.2017 at 21:27
  Permalink

  0n väärin pitkittää lasten pitkää koulupäivää vielä pitemmäksi ja ottaa ”säästöt” lasten selkänahasta . Kangasvarren koulu on lapsille hyvine liikuntapaikoineen tosi hyvä koulupaikka !

  • 13.10.2017 at 07:17
   Permalink

   Viime talvena hiihtoladut saatiin sänkipelloille tosi myöhään. Luistelukentän pohja on liian pehmeä ja kunnon jäätä ei ole saatu vuosiin. Halli on hieno, mutta miten sitä käytetään?

 • 11.10.2017 at 23:35
  Permalink

  Missähän päin Luumäkeä tällainen Kangasvarren koulu mahtaa olla? Pieni karttaliite olisi varmasti ollut helppo lisätä juttuun.

 • 12.10.2017 at 07:29
  Permalink

  Mitenkä paljon Jurvalan asukasmäärä on kasvanut sen jälkeen kun sinne on rakennettu uusi koulu ja päiväkoti? Miltä näyttää tulevaisuuden koululaisten määrät? Näillä vetoomuksen perusteluilla meidän tulisi nopeasti rakentaa uudet koulut myös Kannuskoskelle ja kirkolle. Lähes kahden miljoonan sijoittaminen Kangasvarren kouluun, jonka oppilasmäärät laskevat tästäkin eteenpäin ei ole järkevää. Mikäli nyt tapahtuu uuden tien myötä muuttoliike Jurvalaan, niin katsotaan lisärakentamista sitten. Luokkakoot ovat Luumäellä edelleenkin todella pienet verrattuna Lappeenrantaan ja se on asia millä on todellista merkitystä lasten kehityksen kannalta. Ja luokkakoot ovat pieniä, vaikka Kangasvarren koulusta kaksi luokka-astetta Taavettiin siirrettäisiinkiin. Toinen vaihtoehto on tietenkin ottaa lainaa ja nostaa veroastetta. Sekin voi jossain tapauksessa olla järkevää, mutta ei tässä tapauksessa ilmi tulleiden näkökulmien perusteella.

  • 12.10.2017 at 09:55
   Permalink

   Uutta ei tarvisi rakentaa jos vanhasta olisi pidetty huolta! Todellakin, pienestä luokkakoosta on lapsille vain ja ainoastaan hyötyä! Juurisyyt ratkaisulle on jossain ihan muualla.

  • 13.10.2017 at 07:21
   Permalink

   Juuri näin. Mainoskampanja käyntiin Jurvalan tonttien myymiseksi ja siihen selvästi ilmi, että koulun muuttaminen takaisin 6-luokkaiseksi on mahdollista lisärakentamisella lapsimäärän kasvaessa.

 • 12.10.2017 at 09:50
  Permalink

  Taas mennään persus edellä puuhun, niin kuin monessa muussakin asiassa menneinä vuosina. On istuttu vuosia kirstun päällä, eikä olla panostettu rakennusten kunnossapitoon. Seurauksena taas yksi rakennus pilalla ja on purettavassa kunnossa. Hölmäläisten hommaa!
  Tämä ei todellakaan ole kunnan itse kirjoittaman strategian mukainen ratkaisu.

 • 12.10.2017 at 13:42
  Permalink

  Siitä vaan kun jokatapauksessa kohta pakkoliittymä lappeenrantaan ja sen myötä joka tapauksessa Kangasvarren koulu tarpeeton ja Taavetistakin lukio ja ehkä enempikin lakkautetaan. Ja kyl ne säästömiljoonat Lpr kassaan sopii.

 • 12.10.2017 at 14:48
  Permalink

  Kangasvarsi olisi pitänyt lakkauttaa samaan aikaan Kirkonkylän ja Kannuskosken koulun kanssa, jos päätöksenteossa olisi logiikan hiventäkään. Eikö Kangasvarren uudellakin puolella ole ollut ongelmia?

 • 13.10.2017 at 13:40
  Permalink

  Jurvalan seudulta Taavettiin ei ole matka eikä mikään. Pohjoispuolelta aikoinaan koulua käyty 30 km suuntaansa, evästä laukussa kotimatkaa varten. Kyllä lapset sopeutuu.

 • 15.10.2017 at 04:13
  Permalink

  Koulukuljetukset ainakin Risulahden suuntaan naurettavia. Taksi suhaa edestakaisin muutama lapsi kyydissä. Eikö sitä mitenkään voi järjestää koulun aikataulua niin, että kaikki kerralla tai sitten osa odottelee koululla, että porukka on kasassa samaan suuntaan??

 • 15.10.2017 at 23:53
  Permalink

  Luumäellä on peruskouluikäisiä lapsia n. 30-50 / syntymävuosi ja alle kouluikäisiä lapsia ei joka vuosikertaa edes tuota kolmeakymmentä. Pitäisi siis olla aika helppo päätös keskittää peruskoulutus maantieteellisestikin melko keskellä kuntaa sijaitsevan Taavetin kouluun. Oppilaita riittää juuri ja juuri kahteen luokkaan (A ja B) vuosikerta. Toki muutaman vuoden voi vielä Kangasvarressa pitää alaluokat 1-4, kun kouluun on niin paljon investoitu. Mutta vain niin kauan, kun Kangasvarren koulupiirin alueelta saadaan kokoon yli kymmenen oppilaan vuosikertoja.
  Alhainen syntyvyys ja väestökehitys laajemminkin on murheellinen asia, mutta Kangasvarren koulu ei tuota ongelmaa ratkaise suuntaan eikä toiseen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiheuttavatko irtokoirat sinussa pelkoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä