Valtaosa työmatkatapaturmista sattuu naisille

Liikenne on työpäivien suurin riskitekijä ja työmatka merkittävin vaaranpaikka. Vuoden riskialttein aika työmatkatapaturmien osalta on alkamassa, sillä liukkaat kelit aiheuttavat tyypillisesti rajun piikin tilastoihin.

Yli 70 prosenttia työmatkalla sattuneista tapaturmista johtuu nimenomaan liukkailla kaduilla kompuroinneista. Vaikka liukkaat kelit voivat koitua kenen tahansa kohtaloksi, on asiantuntijan mukaan naisilla miehiä huonompi tuuri.

– Työmatkatapaturmista noin kaksi kolmasosaa sattuu naisille, vaikka miesten työmatkat ovatkin hieman pidempiä kuin naisten, LähiTapiolan henkilöriskienhallinnan johtava asiantuntija Jaana Luomanen kertoo.

Luomasen mukaan työmatkatapaturman riski kasvaa sekä naisilla että miehillä iän myötä, mutta naisten riski on tästä huolimatta korkeampi kaikissa ikäryhmissä.

– Tähän vaikuttaa muun muassa se, että naiset kulkevat työmatkansa miehiä useammin muulla kuin henkilöautolla.

Vuonna 2015 sattui 14 807 liukastumiseen ja kompastumiseen liittyvää työmatkatapaturmaa (yli 70% kaikista työmatkatapaturmista).

Toiseksi yleisin työmatkatapaturman sattumistapa on yhteentörmäys auton kanssa (yli 10 % kaikista työtapaturmista). Tämä tarkoittaa sitä, että joko jää auton alle ollessaan liikkeellä pyörän tai jalan tai kolaroi itse autoillessaan toisen auton kanssa.

Yhteensä vuonna 2015 työmatkoilla sattui 20 477 tapaturmaa.

Viikon kysymys

Aiheuttavatko irtokoirat sinussa pelkoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä