Pääjohtaja Heinonen tiukkana koulujen lakkautuksista

Tämän päivän (9.8.) Kuntalehti kertoo opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen ärähtäneen Itä-Suomen aluehallintoviraston opetustoimen ylitarkastaja Kari Lehtolalle, joka oli aiemmin blogissaan epäillyt huolestuneena kouluja lakkautettavan löysin perustein. Lehtola arvioi, että kouluja lakkautetaan riittämättömin perustein ja vedotaan säästöihin, jotka eivät todellisuudessa toteudu.
Samanlaisia arveluja tuli myös Luumäellä Kirkonkylän ja Kannuskosken entisten koulupiirien alueilta, kun kunta lakkautti koulut.
Pääjohtaja Heinonen ripitti Lehtolaa sanoen, että kouluverkko kuuluu kunnallisen itsehallinnon piiriin. Heinosen mielestä valtiovalta puolestaan ei voi arvioida kriteerejä, laskelmia ja seurauksia, kun kouluja lakkautetaan. Hän ei myöskään näe aiheelliseksi taikka tarkoituksenmukaiseksi, että valtiovalta ryhtyisi seuraamaan kuntien käyttämiä perusteluja ja päätösten toteutumista sekä seurauksia.

Viikon kysymys

Nautitko helteisestä säästä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä