Pitäisikö nopeusrajoituksia nostaa vai ei?

Viime aikoina on herätelty keskustelua nopeusrajoitusten nostamisesta maanteillä. Syksyllä käynnistyvässä tieliikennelainsäädännön uudistuksessa on mahdollista päivittää nykyisiä nopeusrajoituksia.

Yle uutisten toteuttamassa kyselyssä eduskunnan liikennevaliokunnan jäsenistä enemmistö kannattaa moottoriteiden nopeusrajoituksen nostamista hyvissä olosuhteissa 130 kilometriin tunnissa ja muiden maanteiden yleisrajoituksen kohottamista 90 kilometriin tunnissa.

Kannatatko ajatusta nopeusrajoitusten nostosta vai koetko, että nykyiset rajoitukset riittävät? Oletko kenties sitä mieltä, että rajoituksissa olisi pudottamisenkin varaa? Kerro mielipiteesi.

Kannatatko maantienopeuksien nostamista?

 • Ei. (53%, 48 ääntä)
 • Kyllä. (47%, 42 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 90

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Pitäisikö nopeusrajoituksia nostaa vai ei?

 • 13.7.2017 at 10:56
  Permalink

  Naurettavaa 6- tiellä kolmenkympin ja neljänkympin rajotuksia, hei haloo !!!!!!!!!!

 • 13.7.2017 at 20:26
  Permalink

  Kun Taavetin kaduilla yleisesti kaahataan kuutta- seitsemääkymppiä, niin onhan se oikeus ja kohtuus, että ainakin uudella Taala-tiellä saisi huristella sataaviittäkymppiä – vähintään.

 • 19.7.2017 at 00:12
  Permalink

  kannatan tottakai hyvillä teillä ajonopeuksin nostamista vähintään 100-120km/h turhaa alle sen kutostiel esim körötellä, sitten kun tie valmis. nopeudet ovat aina mielestäni riippuvaisia teiden kunnosta ja toivon että muilla, huonokuntoisimmilla teillä jokainen järkevä kuljettaja noudattaa rajoituksia, toki pistän kädet ristiin, että vähemmän järkevät ymmärtävät myös tämän. turvallista matkaa kaikille, teillä kun teillä <3

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tarvitaanko Rantsilanmäelle liikenneasemien rypästä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä