0

Tien siirto pois Jurvalasta on mahdollisuus

Valtatien siirtyminen pois keskeltä kylää lisää merkittävästi asukkaiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Kunnan tulisi nyt pikaisesti saattaa loppuun Lepolan alueen viihtyvyyssuunnitelma, joka on jo vuosia ollut vireillä. Baarin siirtymisen myötä veneliikenne Lepolassa varmasti tulee vilkastumaan ja venelaituria myös tarvitaan jo rannalla liikkuvien lasten turvallisuudenkin vuoksi.
Kun nämä ja muutamat muut pienemmät parannukset on toteutettu, voi kunta hyvällä omalla tunnolla ryhtyä markkinoimaan Jurvalan aluetta viihtyisänä, rauhallisena ja turvallisena alueena asua puhtaan Kivijärven rannalla. Uusien asukkaiden myötä saadaan myös palvelut pysymään alueella.

Uusien asukkaiden saamisesta Jurvalaan on viime kädessä hyötyä kaikille kuntalaisille ja toivonkin, että kaikki valtuutetut jatkossa kannattavat Jurvalan kehitystyötä muulloinkin kuin vaalien alla. Saarentien katuvalot oli projekti, jota vastustettiin niin virkamiesjohdossa kuin jopa alueen erään valtuutetun taholta.
Saadaksemme projektin hoidettua piti kokoomuksen valtuustoryhmän tehdä valtuustoaloite ja hankkia ensin puolet määrärahoista ELY-keskukselta, minkä jälkeen kukaan ei enää kehdannut vastustaa katuvalojen hankintaa.
Se on myönnettävä, että istutuksia risteysalueille ei ole onnistuttu saamaan Jurvalaan Taavetin tapaan lukuisista esityksistä huolimatta.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.).

2 kommenttia aiheesta “Tien siirto pois Jurvalasta on mahdollisuus

 • 23.3.2017 at 12:49
  Permalink

  Raskaan liikenteen siirtyminen pois Jurvalan keskustasta ei pidä tarkoittaa sitä, että myös julkinen liikenne sieltä poistuisi! Päin vastoin, julkisia liikennevuoroja pitää lisätä sekä Kouvolan että Lappeenrannan suuntaan ihmisten viihtyvyyden, sekä jo työmatka pendelöinninkin takia! Myös aikataulut kohdalleen!

 • 23.3.2017 at 15:15
  Permalink

  Kun vielä niitä tyhjillään olevia taloja voisi ostaa Jurvalasta. Moni talo lahoaa piloille hyvinkin nopeasti kun ei haluta myydä ”ulkopuolisille”, itse ei kuitenkaan viitsitä pitää taloa kunnossa, mutta kukaan muukaan ei saa sitä tehdä. Eikö olisi parasta kunnioitusta suvulle ja talon rakentajalle myydä se sellaiselle, joka sitä arvostaisi ja pitäisi kunnossa. Jurvalaan ei voi muuttaa jos ei ole varaa ostaa ylihintaisia taloja tai kykyä rakentaa. Olkoon se miten hieno paikka tahansa.

  Toisekseen eipä tuo tie täysin hiljene, rekkaliikennettä, busseja ja autoja siinä on jatkossakin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aloititko jo terassikauden?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä